Itališko stiliaus raudonieji ryžiai (raudonieji ryžiai) ir keptos daržovės – lengvas ir sotus garnyras (arba pagrindinis!) su drąsiais skoniais. The kepti baklažanai ir cukinijos prideda dūminio saldumo, puikiai subalansuotą dvelksmo šviežia citrina, ciberžolė ir graikiniai riešutai. A Viduržemio jūros nuojauta, kuri yra nuoširdi ir gaivi. Patogus ir vaikams.
Šiandien savo namuose ruošiame mėgstamą ryžių patiekalą. Jis sotus, skanus ir puikiai tinka garnyrui (ar net pagrindiniam patiekalui). Mano vaikams taip pat patinka. Jei mėgstate itališką virtuvę, peržiūrėkite mano itališko vištienos kepsnio – Polpettone arba itališko Bruschetta Caprese sumuštinio receptus.
Įdomūs FAKTAI: Itališki raudonieji ryžiai yra ryžių veislė, kuri, nors ir nebuvo itališka, buvo pritaikyta prie vietinės žemės ūkio ir maisto gaminimo tradicijų. Raudonųjų ryžių veislės sieja savo protėvius laukiniai raudonieji ryžiai iš Azijos ir Afrikos. Auginimas Italijoje galima atsekti iki XX a., kai vietinės ryžių veislės buvo kryžminamos su azijietiškais raudonaisiais ryžiais, kad gautų dabar plačiai naudojamus ryžius. Raudoni ryžiai.
Raudoni ryžiai dažnai vertinamas dėl savo riešutų skonio, kramtomosios tekstūros ir didelės maistinės vertės. Jis dažniausiai naudojamas salotoms, sriuboms arba patiekiamas kaip garnyras. Riso rosso net ir po virimo išlaiko natūralią spalvą ir formą.
Ingredientai ir pakaitalai
- Itališki raudonieji ryžiai – skambino raudoni ryžiai Italijoje tai man patinkantis prekės ženklas arba šis. Jei neturite prieigos prie itališkų raudonųjų ryžių, tinka bet kokios kitos rūšies raudonieji ryžiai, net laukiniai ar juodieji ryžiai
- Tamsus Cukinijos -ar kitų rūšių cukinijų, susmulkintų kubeliais
- Baklažanai – susmulkinti kubeliais
- Citrina ir citrinos žievelė – geriausia iš vaisių be cheminių medžiagų
- Alyvuogių aliejus – ypač grynas, jei įmanoma, tiek skrudintoms daržovėms, tiek patiekalų ruošimui
- Graikiniai riešutai – arba galima naudoti ir migdolus
- Prieskoniai: čiobreliai, raudonėliai, ciberžolė, jūros druska ir pipirai
- Vanduo ryžiams virti
Kaip virti itališkus raudonuosius ryžius?
1: Paruoškite baklažanus ir cukinijas, gerai pagardinkite ir paskrudinkite orkaitėje (ar net orkaitėje). Išmaišykite pagal poreikį. Išimkite ir atidėkite į šalį.


2: Virkite raudonuosius ryžius ant viryklės vandenyje, kol jie visiškai išvirs. Nupilkite vandenį ir sumaišykite su keptomis daržovėmis. Pagardinkite pagal skonį ir patiekite iš karto.
PASTABA: Kai kurie raudonųjų ryžių prekės ženklai nurodo 20–30 minučių virimo laiką, o tai ne visada teisinga. Prieš išimdami ir išleisdami iš vandens, patikrinkite, ar ryžiai visiškai išvirti.
Ką patiekti su itališkais raudonaisiais ryžiais?
Keletas pagrindinių patiekalų pasiūlymų iš mano virtuvės:


Itališki raudonieji ryžiai su keptomis daržovėmis
Itališki pilno grūdo raudonieji ryžiai su skaniai skrudintomis daržovėmis, tona prieskonių. Tikras šalutinis (arba pagrindinis) patiekalas paruošiamas greičiau nei per valandą.
Neleiskite ekranui užtemti
Skrudintos daržovės
- 2 vidutinis tamsiai žalios cukinijos, susmulkinti
- 1 mažas baklažanai, susmulkinti
- 6 a.š. alyvuogių aliejus, ekstra mergelė
- 1 a.š. čiobreliai
- 1 a.š. raudonėlis
- žiupsnelis jūros druskos
Viso grūdo raudonieji ryžiai (1 puodelis = 200 ml)
- 2 puodeliai Itališki raudonieji ryžiai
- 8 puodeliai vandens ryžiams virti
Surinkimas
- 1 a.š. citrinos žievelės, arba pagal skonį
- 1 citrina, reikia tik sulčių
- 1/2 puodelis grubiai pjaustytų graikinių riešutų
- 1 šaukštelis. ciberžolė
- 2-3 a.š. alyvuogių aliejus, arba pagal skonį
-
Pirmacukiniją ir baklažaną supjaustykite mažais kubeliais. Dubenyje sumaišykite su alyvuogių aliejumi, čiobreliais, raudonėliais ir druska. Gerai išmaišykite ir paskleiskite ant kepimo skardos (nelipnios) / kepimo popieriaus.
-
Skrudinti iki 360F/180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol daržovės visiškai iškeps.
-
Tuo tarpuį sriubos keptuvę su dangčiu suberkite ryžius, vandenį ir užvirinkite. Leiskite virti, kol visiškai iškeps. Nupilkite vandens perteklių ir atidėkite.
-
Pagaliausumaišykite keptas daržoves, virtus ryžius ir gerai išmaišykite. Išspauskite citrinos sultis (paragauti), įdėkite citrinos žievelę, alyvuogių aliejų, ciberžolę ir smulkintus graikinius riešutus. Dar kartą pagardinkite jūros druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Patiekite iš karto.
GRIKINIAI RIEŠUTAI: Gali būti skrudinta arba žalia, taip pat gali būti pakeista skrudintais migdolais ir (arba) lazdyno riešutais.
Paragaukite ir sureguliuokite citrinos sulčių, citrinos žievelės, graikinių riešutų ir alyvuogių aliejaus kiekiai viską surenkant.
- Virimo laikas gali skirtis.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.