Tradicinis lenkiškos daržovių salotos (Daržovių salotos) – skanus, sodrios salotos (tobulas garnyras) su bulvės, kiaušiniai, marinuoti agurkai, morkos, ropės, salierų šaknys, žirniai ir majonezas. Kartais pridedama garstyčių ir jogurto. Vegetaras. Puikiai tinka a vakarėliams, šeimos susibūrimams ir (arba) užkandžiams.
Šiandien ruošiame labai populiarias ir tradicines lenkiškas salotas, vadinamas Daržovių salotos. Tiesą sakant, šis lengvas garnyras yra ypač panašus į rusiškas Olivie salotas, kurios mėgaujasi daugelyje Europos šalių. Kiekvienas salotų receptas turi regioninių skirtumų (kaip įprasta), tačiau dauguma jų turi vieną bendrą bruožą – sauja virtų daržovių.
Jei mėgstate daug daržovių turinčias salotas, peržiūrėkite mano lengvų skrudintų burokėlių salotų su feta ir rukola receptą. Puikiai tinka žiemos metu.
Įdomūs FAKTAI: Daržovių salotosarba lenkiškos daržovių salotos, yra mėgstamas pagrindinis lenkų virtuvės patiekalas, dažnai patiekiamas per šeimos susibūrimus ir šventines progas. Nepaisant populiarumo Lenkijoje, šio patiekalo kilmė yra šiek tiek diskutuojama (kaip ir dėl daugelio receptų). Kai kurie šaltiniai teigia, kad Sałatka jarzynowa įkvėpė prancūziškos „Macédoine“ salotos, kiti nurodo italų šefą, kuris gamino panašų patiekalą Rusijos elitui.
Galbūt populiariausiastvirtina, kad tai buvo belgų/prancūzų virtuvės šefas, kuris gamino panašų patiekalą banketui, kuriame dalyvavo Rusijos elitas – o visa kita yra istorija. Tačiaukomunizmo laikais Lenkijoje salotos tapo įprastu garnyru, dažnai gaminamu su bet kokiomis daržovėmis. Šiais laikaistai išlieka nesuskaičiuojama daugybė namų virėjų variantų ir asmeninių posūkių. Taigi, padarykime tai, ar ne?
Ingredientai ir pakaitalai:
- Vidutinis bulviųvirti
- Vidutinis morkosvirti
- Mažas ropėsvirti
- Nedidelis gabalėlis saliero šaknis, nulupti ir virti
- Žirniaiiš skardinės (virti)
- Vidutinis marinuoti agurkaisusmulkinti
- Vidutinis askaloniniai česnakaimalta – arba laiškiniai česnakai taip pat tinka
- Didelis kiaušiniaivirti
- Majonezaskupinas – skaniausias ekologiškas ar naminis
- Paprasta graikų kalba Jogurtaskupinas – arba gali būti pakeistas majonezu
- Sumaltas petražolės lapai
- Jūros druska paragauti
Pastaba: Garstyčios galima pridėti, kad pagerėtų skonis. Mano vaikai garstyčių nevertina, todėl dažniausiai jas praleidžiame.
Kaip virti lenkiškas daržovių salotas?
1: Visas šakniavaisines daržoves išvirkite vandenyje, kur reikia nulupkite odą. Supjaustykite mažais kubeliais.
2: Taip pat išvirkite kiaušinius ir supjaustykite kubeliais, supjaustykite visus kitus likusius ingredientus. Sumaišykite su likusiais ingredientais, viską išmaišykite ir pagardinkite pagal skonį. Patiekite iš karto.
Ką patiekti su šiomis lenkiškomis daržovių salotomis?
Šios lenkiškos daržovių salotos yra puikus sotus garnyras prie bet kurio pagrindinio valgio. Štai keletas pasiūlymų:
Lenkiškos daržovių salotos
lenkiškos daržovių salotos (Daržovių salotos) – skanus sodrios salotos (tobulas garnyras) su bulvėmis, kiaušiniais, marinuotais agurkais, morkomis, ropėmis, saliero šaknimis, žirneliais ir majonezu. Kartais pridedama garstyčių ir jogurto.
Neleiskite ekranui užtemti
- 3 vidutinis bulvės, virti
- 2 vidutinis morkos, virti
- 1/2 mažas ropė, virti
- 1 mažas griežinėlis saliero šaknies, nulupti ir virti
- 200 g žirniai, iš skardinės (virti)
- 3 vidutinis marinuoti agurkai, susmulkinti
- 1 vidutinis askaloniniai česnakai, malta
- 2 didelis kiaušiniai, virti
- 2 a.š. majonezas, kaupimas
- 1 a.š. paprastas graikiškas jogurtas, kaupimas
- 3 a.š. maltų petražolių lapelių
- jūros druskos pagal skonį
- 1 a.š. garstyčių, neprivaloma
-
Mažame puode pridėti bulvių (oda yra) morkos, ropės ir saliero šaknys (nepjaustykite kauliukų iš anksto). Užvirinkite ir leiskite visiškai išvirti. Daržovės turi būti virtos, bet kietos, ne minkštos – patikrinkite šakute.
-
Atskirame užvirkite kiaušinius ir leiskite virti, kol sutvirtės. Nulupkite ir sumalkite, taip pat sudėkite į salotų dubenį. Iškirpti visos daržovės smulkiais kubeliais, marinuoti agurkai ir askaloniniai česnakai.
-
Sujungti viską su žirneliais, majonezu, jogurtu ir petražolėmis. Jei norite, pridėkite garstyčių. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite druska. Patiekite iš karto.
Nulupkite odą bulvių ir saliero šaknų, nes jie netinka vartoti šiose salotose.
GRAIKiškas JOGURTAS: Jei norite išvengti majonezo turinčių salotų, skoniui paryškinti naudokite graikišką jogurtą. Kitu atveju majonezą galima naudoti ir vieną.
VALGIMAS-PARUOŠIMAS: Salotas galima laikyti šaldytuve sandariame inde iki 24 valandų.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.