Švabijos lęšiai su kiaušininiais makaronais ir dešra


Švabų (vokiečių kalba) Lęšiai su kiaušinių makaronais (Spaetzle) ir dešra ( dar žinomi kaip švabiški lęšiai su špagatu ir dešrelėmis). Greitas klasika vokiečių kalba vakarienė su kiaušininiais makaronais ir lęšiais, kartu su skania dešra.

Šiandien gaminsime tradicinį skanėstą iš pietinių Vokietijos (Švabijos) regionų. Šiame nuostabiame patiekale yra garsieji vokiški kiaušinių makaronai, sumaišyti su lęšiais ir užpilti dešra. Lęšių ir makaronų derinys sukuria sočią, skanią vakarienę, kuria gali mėgautis visa šeima. Jei mėgstate vokiškus makaronus ar lęšius būtinai peržiūrėkite mano receptus kiaušinių makaronams (Spätzle) su sūriais šitake grybais ir brokolių padažu, turkiško Bulgur Pilaf su lęšiais arba prancūziškos žaliųjų lęšių sriubos (instant Pot) – Soupe de lentilles vertes receptus.

Įdomūs FAKTAI: Kiaušinių makaronai (arba Spaetzle) yra tradiciniai vokiški makaronai su kiaušiniais – skirtumas tik tas, kad vokiški makaronai yra purūs ir minkšti, palyginti su tradiciniais itališkais makaronais, ruošiamais su manų kruopų miltais. Praeityjelęšiai su spätzle tapo kertiniu švabų virtuvės akmeniu, glaudžiai susietu su kaimo ir valstiečių tradicijomis. Laikui bėgant ėmė atsirasti variacijų, pridedant dešrų ar rūkytos mėsos (pvz Saitenwürstle, Speck arba Wienerle) prie patiekalo, kai klestėjimas išaugo.

Ingredientai ir pakaitalai

  1. Parduotuvėje pirktas (naminis) Vokiški kiaušinių makaronai (Spätzle)
  2. vokiečių kalba lęšiaiarba bet kuri kita veislė su kietesne oda, pavyzdžiui, šie prancūziški žalieji lęšiai
  3. Svogūnaimalta
  4. Poraisupjaustyti apskritimais
  5. Mažas morkųsusmulkintas (nebūtina)
  6. Augalinis aliejus
  7. Dešrelės (kaip Vienna Sausage) – aš asmeniškai mėgstu naudoti pagardintą virtą dešrą iš vietinės parduotuvės
  8. Vanduo kiaušininiams makaronams ir lęšiams virti
  9. Prieskoniai: druska, pipirai ir muskato riešutas

Pastaba: Patiekiant galima dėti ir petražolių ar česnako.

Kaip virti Švabijos kiaušinių makaronus su lęšiais?

1: Svogūnus, porus ir morkas pakepinkite aliejuje. Sudėkite supjaustytą dešrą ir toliau kepkite. Lęšius išvirkite vandenyje ir nukoškite. Sudėkite į dešrą, gerai pagardinkite pagal skonį.

2: Išvirkite kiaušinių makaronus ir perkoškite. Patiekite apačioje sluoksniuodami makaronus, ant viršaus – lęšių ir dešros mišinį.

Kiek laiko reikia virti švabiškus makaronus?

Švabiški makaronai, dar žinomi kaip „Spätzle“ – tai mėgstami tradiciniai vokiški makaronai, kilę iš Švabijos regiono pietų Vokietijoje. Tešla arba nugramdoma nuo lentos, arba specialiu įrankiu, vadinamu „Spätzle press“, įspaudžiama į verdantį vandenį. Gauti makaronai yra minkšti, šiek tiek kramtyti, netaisyklingos, kaimiškos formos.

Paruošę tešlą ir suspaudę ją į verdantį vandenį (arba jei naudojami parduotuvėje pirkti makaronai, tiesiog įpilkite juos į verdantį vandenį), makaronai iškepa greitai – dažniausiai per 2–4 minutes.

Švabijos lęšiai su kiaušininiais makaronais ir dešra
Švabijos lęšiai su kiaušininiais makaronais ir dešra

Švabijos lęšiai su kiaušininiais makaronais ir dešra

Europietiškas patiekalas

Švabų (vokiečių kalba) Lęšiai su kiaušinių makaronais (Spaetzle) ir dešra ( dar žinomi kaip švabiški lęšiai su špagatu ir dešrelėmis). Greitas klasika vokiečių kalba vakarienė su kiaušininiais makaronais ir lęšiais, kartu su skania dešra.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 40 minučių

Bendras laikas 50 minučių

Kursas Pagrindinis patiekalas

Virtuvė Europos, Vokietijos

  • 200 g parduotuvėje pirktų vokiškų kiaušinių makaronų, Spaetzle
  • 1 puodelis (150 g) vokiškų lęšių, ar bet kuri kita veislė
  • 1 vidutinis svogūnas, malta
  • 1 lazda porai, supjaustyti apskritimais
  • 1 mažas morkos, susmulkintas (nebūtina)
  • 2 a.š. augalinis aliejus
  • 6 dešrelės (kaip Vienna Sausage)
  • vandens kiaušinių makaronams ir lęšiams virti

Prieskoniai

  • žiupsnelis muskato riešuto
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • Dideliame sriubos keptuvę su dangčiu užvirinkite vandenį. Tada įpilkite kiaušinių makaronų ir leiskite troškintis, kol makaronai išvirs (5-10 minučių arba tol, kol makaronai pasirodys ant viršaus). Nukoškite makaronus iš vandens ir atidėkite.

  • Tuo tarpuatskirame puode aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, susmulkintą morką ir porus iki šiek tiek rusvos spalvos. Įdėkite dešros (supjaustytas arba visas) ir dar patroškinkite kelias minutes.

  • Atskirame virimo puodą įpilkite vandens ir lęšių ir užvirinkite. Leiskite troškintis, kol lęšiai visiškai iškeps. Nukoškite iš vandens ir sumaišykite lęšius su paruduota dešra.

  • Pagardinkite lęšius ir dešrą su muskato riešutu, druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Patiekite iš karto ant viršaus sluoksniuojant kiaušininius makaronus ir lęšių ir dešros mišinį.

DEŠRA: Tradiciškai pridedama vokiška dešra (pvz., Vienos dešra arba Saitenwuerstchen), tačiau galite naudoti bet kokią mėgstamą dešrą. Dažniausiai naudoju Vienos dešreles arba virtą dešrą su prieskoniais).
LĖŠIAI: Jei galite, įsigykite vokiškų lęšių. Jei ne, rinkitės rudus arba žalius lęšius su kietesniu lukštu (kuris nesuirs gaminant), kaip ir kai kurios raudonųjų lęšių veislės.
VANDUO: Vandens kiekiai nenurodomi, nes priklauso nuo puodo. Kiaušinių makaronai ir lęšiai turi būti visiškai panardinti į vandenį. Reguliariai tikrinkite, nes kepimo metu lęšiai ir makaronai išsipučia.

Neleiskite ekranui užtemti

raktinis žodis kiaušinių makaronai, lęšiai, dešra, spaetzle

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Susipažinkite su „Chilled 100 Member Mickey Mullins“.

Kardamono vištiena (Masala Murgh) – Rasa Malaizija