Artimųjų Rytų stiliaus Bulgur salotos su šviežiu pomidorai, žolelių ir paprikos. Citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi papuoštos šios paprastos, tačiau malonios salotos yra tokios lengva ruošti namuose. Veganas.
Šiandien gaminame Vidurio Rytų stiliaus (rytietiškas) salotas su daržovėmis, bulguru ir sauja žolelių. Puikiai tinka pamaitinti minią, ypač jei bulgurą gaminate iš anksto, o salotas surenkate prieš pat patiekiant. Leiskite man parodyti, kaip aš tai darau.
Įdomūs FAKTAI: Bulgur kviečiai yra labai populiarūs Artimuosiuose Rytuose ir tūkstančius metų buvo pagrindinis šio regiono maistas. Jis plačiai naudojamas įvairiose Artimųjų Rytų virtuvėse, vertinamas dėl riešutų skonio, maistinės naudos ir universalumo. Bulgur kviečiai gaminami iš nesmulkintų kviečių branduolių (taigi jis nėra be glitimo), kurie buvo išvirti, išdžiovinti ir susmulkinti, todėl juos greitai ir lengva gaminti.
Artimųjų Rytų bulguro salotos – Ingredientai
- Bulgur wheat – man asmeniškai šioms salotoms labiau patinka mažesnės rūšies bulgurinių kviečių uogos, nes jos gerai iškepa ir per daug neišsiskiria. Tas, kurį naudoju, yra panašus į šį, esantį „Amazon“, naudojamas tabbouleh salotoms.
- Pomidorai – Naudoju rožinius prinokusius pomidorus, bet tinka bet kokia veislė.
- Žalia (skrudinta) pipirųsusmulkinti – priklausomai nuo to, ką turiu po ranka, naudoju tiek šviežią, tiek skrudintą pipirą. Asmeniškai man labiau patinka skrudinti pipirai.
- Laiškiniai česnakaisusmulkinti
- Raudona svogūnasmalta – arba askaloniniai česnakai
- Šviežia petražolėsmalta – ar daugiau pagal skonį
- Ypač mergelė alyvuogių aliejaus paragauti
- Laimas (citrina), sultys reikia (ar daugiau) – jei norite, įdėkite citrinos žievelės, kad sustiprintumėte skonį
- Jūros druska paragauti
- Vanduo bulgur kviečiams virti
- Sauja susmulkintų graikiniai riešutai ir alyvuogės, neprivaloma
Kaip pasigaminti rytietiškas salotas su bulgur?
1: Virkite bulgurą karštame vandenyje, kol visiškai išvirs, nusausinkite ir atidėkite.


2: Visus kitus ingredientus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su virtu bulguru ir pagardinkite. Skonio išbandymas pakeliui kad pritaikytumėte skonį pagal savo asmeninius pageidavimus.
Ką patiekti su Artimųjų Rytų bulgur salotomis?
Keletas pasiūlymų iš mano virtuvės:


Artimųjų Rytų bulguro salotos
Lengvos Artimųjų Rytų salotos su bulguriniais kviečiais, pomidorais, laimo sultimis ir sauja žolelių.
- 1/2 puodelis bulgur kviečiai, virti vandenyje
- 1 žaliųjų (skrudintų) pipirų, susmulkintų
- 2 dideli rožiniai pomidorai, kubeliais
- 2-3 a.š. česnakai, susmulkinti
- 1 raudonasis svogūnas, malta
- 2 a.š. šviežios petražolės, malta
- Aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus pagal skonį
- 1/2 laimas (citrina), reikia sulčių (ar daugiau)
- jūros druskos pagal skonį
- vandens bulgur kviečiams virti
- sauja kapotų graikinių riešutų ir alyvuogių, neprivaloma
-
Sriubos keptuvėje užvirinkite vandenį ir suberkite bulgurinius kviečius. Leiskite troškintis, kol visiškai iškeps (mano orkaitėje apie 20 min.).
-
Gerai nusausinkite iš vandens ir atidėkite. Arbalaikykite šaldytuve, kad galėtumėte naudoti ateityje (žr. pastabas).
-
Pagaliaupomidorus ir pipirus supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūną, petražoles ir laiškinius česnakus, sudėkite visus likusius ingredientus ir gerai išmaišykite. Patiekite iš karto.
PIRKOS: Šias salotas galima ruošti su skrudintomis paprikomis arba šviežias.
VARIACIJAS: Į šias salotas įpilkite susmulkintų graikinių riešutų, žalių arba Kalamata alyvuogių ir (arba) skrudintų baklažanų, supjaustytų kubeliais), kad paįvairtumėte.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.