graikų Fetos sūris (arba baltas bulgariškas sūris) įdarytos paprikos su baltu sūriu ir kiaušiniais. Greitai kepti orkaitėje, šie sūriu įdarytos paprikos yra tobuli kaip užkandis arba šviesa vakarienė karštomis vasaros dienomis. Vegetariškas, draugiškas vaikams.
Šiandien, mano draugai, gaminame Bulgarijoje labai populiarų receptą – sūriu įdarytas paprikas su kiaušiniais, keptas orkaitėje. Tiesą sakant, šios paprikos yra labai populiarus graikų virtuvėjedažnai vadinamasPiperies Gemistes me Feta‘(Feta įdaryti pipirai). Juos galite pamatyti graikų restoranuose, net paruoštus su skrudintais pipirais, patiekiamus kaip užkandį kartu su kitais patiekalais. Paprikos paprastai skrudinamos arba kepamos ant grotelių, o po to įdaromos fetos sūrio, žolelių ir kartais kitų ingredientų, pavyzdžiui, pomidorų ar alyvuogių, mišiniu. Nors dėl kilmės galima ginčytis, vienas dalykas tam tikrasšie pipirai yra skanus ir tikrai lengva padaryti.
Ingredientai ir pakaitalai
- Ilgas paprikosraudona arba žalia – plona, su siauru kotu geriausiai tinka, kitaip kepant įdaras gali šiek tiek išsiskirti.
- Fetos sūris – arba bulgariškas baltas sūris yra puikus pakaitalas
- Kiaušiniaididelis
- Visais tikslais miltų – mišiniui tirštinti
- paprasta graikiška Jogurtas
- Petražolės, smulkiai pjaustytos
- Baltas pipirų pagal skonį, neprivaloma
- Alyvuogių aliejus (arba augalinio aliejaus), kepimui
- Miltai paprikoms panardinti atviru galu
Kaip virti fetos sūriu įdarytas paprikas?
1: Paruoškite įdarą ir išvalykite papriką iš stiebo ir sėklų.
2: Kiekvieną pipirą įdarykite sūrio įdaru, pamerkite į miltus, kad atvira pusė būtų sandari, ir sudėkite į kepimo formą. Supilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kepkite. Voila, vakarienė paruošta.
Ką patiekti su Fetos sūriu įdaryta paprika?
Keletas dalykų iš mano virtuvės:
Fetos sūriu įdaryti pipirai (kepti)
Graikiško stiliaus sūriu įdarytos paprikos su kiaušiniais ir Fetos (baltuoju) sūriu – lengvai iškepamos orkaitėje, šios paprikos puikiai tiks kaip lengva vakarienė ar užkandis.
- 10 vidutinio dydžio ilgos paprikos, raudona arba žalia
- 400 g (14 uncijų) Fetos sūris
- 4 kiaušiniai, didelis
- 2-3 a.š. universalūs miltai
- 2 a.š. paprastas graikiškas jogurtas
- 2 a.š. petražolės, smulkiai sukapoti
- baltieji pipirai pagal skonį, neprivaloma
- 4-6 a.š. alyvuogių aliejus (arba augalinis aliejus), kepimui
- miltai paprikoms panardinti atviru galu
-
Pirmapaprikas nuplaukite po vandeniu, nuimkite kepures su stiebu ir sėklomis. Atidėkite į šalį.
-
Tadadideliame dubenyje pridėti trupinto Fetos sūrio, išplaktų kiaušinių, petražolių, Jogurto ir miltų. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
-
Kitassiauru ilgu šaukštu daiktai kiekvienas pipiras su mišiniu. Tadapamerkite pipirų angą į miltus (kad gautųsi įdaras) ir sudėkite į pasirinktą kepimo formą.
-
Pagaliauant kiekvieno pipiro užpilkite alyvuogių aliejaus (galima įtrinti) ir pašaukite į orkaitę.
-
Kepti 180C/360F (su įjungta ventiliacija), kol paprikos viršus patamsės ir iškeps (apie 20-30 min.).
FETA SŪRIS: Fetos sūrį galima pakeisti baltuoju bulgarišku sūrymu sūryme.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.