Graikinių riešutų pluta lašiša /Fiordas/ Upėtakis


Graikinių riešutų pluta lašiša (fiordas) upėtakis (lašiša upėtakis)kepti orkaitėje. Skanu, lengva vakarienė receptas, paruoštas apie 30 minučių. Dėl sodrios graikinių riešutų krapų plutos ir šviežios citrinos pojūčio šis kepto upėtakio receptas puikiai tinka.

Vakarienei gaminkime žuvį orkaitėje, tegul būna greita, skanu ir paprasta. Taip, būtent tai ir gaminame šiandien – mėgstamas receptas su tobulu traškiu viršumi ir šviežių žolelių skoniu. Jei esate žuvies gerbėjas, būtinai peržiūrėkite mano keptų citrininių garstyčių plieninio upėtakio (VIDEO) arba keptos menkės filė su apelsinais ir imbieru receptus.

LINKSMŪS FAKTAI: Kas yra lašiša upėtakis? – kai kas taip vadina Fjord Trout, kiti plieniniai upėtakiai ar net vaivorykštiniai upėtakiai. Lašišinis upėtakis priklauso upėtakių rūšims, kurios išvaizda panaši į lašišą ir (arba) migruoja. Norvegijoje jie kartais vadinami fiordiniais upėtakiais arba šlakiais (JK). Lašišinio upėtakio minkštimas yra šviesus, raudonas, tačiau jis yra mažiau riebus nei lašiša. Su juo švelnus žuvies skonis ir sodri tekstūraši žuvų veislė puikiai tinka kepti, kepti ant grotelių ar virti ant viryklės.

Ingredientai ir pakaitalai

  1. Lašišos upėtakio filė (Fiordo upėtakis) -arba vaivorykštinis upėtakis. Čia dirba net plieninis upėtakis.
  2. Graikiniai riešutaikapotų – arba lazdyno riešutų
  3. Švieži krapaimalta – geriausio skonio visada naudokite šviežias arba aukštos kokybės džiovintas žoleles
  4. Alyvuogių aliejus – extra virgin
  5. Didelis citrinareikia sulčių
  6. Citrinos žievelė iš 1/2 citrinos, ekologiška
  7. Žiupsnelis jūros druskos

Kaip virti lašišos upėtakį su graikiniais riešutais?

1: Paruoškite filė, sudėkite į kepimo formą, nulupkite odą. Tada apšlakstykite šiek tiek citrinos sulčių.

2: Mažame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, citrinos žievelę, alyvuogių aliejų, šviežius krapus ir smulkintus graikinius riešutus. Gerai išmaišykite. Aptepkite filė (su rankomis/virtuvės šepečiu), pabarstykite druska ir uždenkite kepimo folija. Kepkite kaip nurodyta recepte.

Ką patiekti su lašišiniu upėtakiu?

Visada gera idėja patiekti lašišą prie daržovių garnyro, sriubos ar salotų:

Graikinių riešutų pluta lašišos upėtakio receptas
Graikinių riešutų pluta lašišos upėtakio receptas

Graikinių riešutų pluta lašiša upėtakis

Europos patiekalas

Prancūziško stiliaus kepto lašišos upėtakio receptas su graikinių riešutų ir citrinos plutele, patobulinta šviežiomis žolelėmis ir prieskoniais.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 30 minučių

Bendras laikas 40 minučių

Kursas Pagrindinis patiekalas

Virtuvė Europos, prancūzų

  • 800 g lašišos upėtakio filė (Fiordo upėtakis)
  • 1 puodelis graikiniai riešutai, susmulkinti
  • 4 a.š. šviežių krapų, malta
  • 4-6 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 didelė citrina, reikia sulčių
  • citrinos žievelė iš 1/2 citrinos, ekologiškas
  • žiupsnelis jūros druskos
  • Iškirpti lašišinis upėtakis (Fiordo upėtakis) filė supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sudėkite į kepimo indą. Viską išspauskite 1/2 citrinos sulčių. Atidėkite į šalį.

  • Nedideliame dubenyje sumaišykite likusias citrinos sultis, alyvuogių aliejų, smulkintus graikinius riešutus, šviežius krapus, citrinos žievelę ir jūros druską.

  • Su šepetėliu (arba rankas) paltas filė viršūnes su mišiniu. Uždenkite aliuminio folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

  • Kitasnuimkite foliją ir kepkite su ventiliacija (karšto oro) kitas 10-15 minučių (kol pluta taps auksinės spalvos). Patiekite iš karto.

raktinis žodis Viduržemio jūros dieta, lašiša, upėtakis, graikiniai riešutai

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.



Source link

Daugiau iš autoriaus

4 bauginančiai skanūs kokteiliai | Atšaldytas žurnalas

Szechuan šukutės – Malaizijos skonis