Dešrų ir fetos kiaušinių kepimas (moliniai puodai)


Rūkyta dešra, kiaušiniai ir Feta Sūris kepti in moliniai puodai (kaimiški lėtos viryklės troškiniai) su daržovės. Vienas skanus tradicinė bulgarų kalba receptas (vadinamas guveche), kuris bus paruoštas per valandą ar greičiau. Patogus vaikams.

Šiandien mes gaminame labai populiarų kaimišką pagrindinį patiekalą bulgarų virtuvėje, vadinamą „guveche“. Guveche yra lengvas ir patogus patiekalas, pagamintas iš pagrindinių, sveikų ingredientų, giliai įsišaknijęs Bulgarijos kulinarinėse tradicijose. Maisto gaminimas moliniuose puoduose yra sena tradicija Bulgarijoje, o valgymas tiesiai iš puodo suteikia patiekalui autentiško, kaimiško atspalvio. Jei kada nors apsilankysite tradicinėje bulgarų keramikos indų parduotuvėje, moliniai puodai yra vieni populiariausių.

Įdomūs FAKTAI: KAS YRA BULGARIJI MOLO PUODAI? – Bulgariški moliniai puodai yra tradiciniai (kai kurie juos gali vadinti kaimiškais) troškiniai – šiuolaikinės elektrinės lėtos viryklės protėvis. Bulgariški moliniai puodai gaminami iš natūralus moliskuris kūrenamas aukštoje temperatūroje. Dėl šio proceso jie tampa patvarūs, išlaikant naudingas molio dirbinių savybes, tokias kaip tolygus šilumos pasiskirstymas ir drėgmės sulaikymas.

Šių puodų vidus paprastai yra glazūruotas, o tai padeda išvengti maisto prilipimo ir palengvina jų valymą. Tuo tarpu išorė yra natūraliai neglazūruota arba su gražiais tradiciniais raštais. Bulgariški moliniai puodai būna dviejų pagrindinių dydžių – maži individualiems patiekalams arba dideli vienam šeimos patiekalui (žinomi kaip „guvetsh“).

Ingredientai ir pakaitalai

  1. Svogūnai – malta
  2. Žirniai – iš anksto iškeptas iš skardinės arba naminis
  3. Raudonieji pipirai – galima naudoti šviežias arba skrudintas raudonąsias paprikas
  4. Pomidorai – šviežiai pjaustytas arba iš skardinės
  5. Grybai – grybus geriausia naudoti šviežius arba šaldytus, bet ne konservuotus
  6. Rūkyta dešra – bet kokios rūšies dešra, kurią mėgstate
  7. Fetos sūris – arba baltas bulgariškas sūris
  8. Kiaušiniai – didelis

PASTABA: Bulgariški molio puodai yra tradiciniai iš molio pagaminti indai, panašūs į šiuos meksikietiškus „Amazon“. Daugelis pasaulio kultūrų šimtmečius naudojo molinius indus saugiems, toksinų neturintiems patiekalams, kurie būna labai skanūs. Jei ieškote kažko tradicinio bulgariško, šie maži troškintuvai Etsy svetainėje yra kaip tik tai.

Kaip virti dešras ir fetą kepti moliniuose puoduose?

1: Į puodų dugną sudėkite pomidorų tyrę ir daržoves, tada sudėkite sūrio griežinėlius ir supjaustytą dešrą. Kurį laiką pakepame po dangčiu.

2: Tada į puodus įmuškite kiaušinius ir nuimę dangtį virkite dar 10 minučių. Patiekite moliniuose induose.

PATARIMAS: Kepdami sudėkite visus molinius puodus į vieną didelę kepimo formą (turi būti plonadugnė) ir kepkite orkaitėje. Tokiu būdu molinius puodus įnešti ir išimti iš orkaitės yra daug lengviau (bet ir sunkesni).

Ką patiekti su Feta Egg Sausage Bake?

Tradicinės salotos visada yra gera idėja:

Fetos kiaušinių ir dešrų kepimas (molio puodas)
Fetos kiaušinių ir dešrų kepimas (molio puodas)

Fetos kiaušinių ir dešrų kepimas (molio puodas)

Europos patiekalas

Gardi tradicinė bulgariška dešra ir fetos sūris (baltasis bulgariškas sūris), keptas moliniuose puoduose su maistingomis daržovėmis ir kiaušiniais. Tobula kaimiška lėtai virta vakarienė.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 50 minučių

Bendras laikas 1 valandą

Kursas Pagrindinis patiekalas

Virtuvė bulgarų, europiečių

  • 1/2 gali pomidorai
  • 1 gali žirniai
  • 10 vidutinis grybai, susmulkinti
  • 1 svogūnas, supjaustyti griežinėliais
  • 1 raudonoji paprika, susmulkinti
  • 2 (300 g) rūkytos dešros, supjaustyti
  • 400 g (14 uncijų) Fetos sūris, supjaustyti griežinėliais
  • 4 didelis kiaušiniai
  • Paskirstyti pomidorus tolygiai paskirstykite kiekvieno molinio puodo apačioje. Tada į visus molinius puodus tolygiai suberkite žirnius, smulkintus grybus, svogūnus ir raudonąsias paprikas.

  • Sutvarkyti Fetos sūrio griežinėliai ant viršaus. Taip pat apibarstykite pjaustyta dešra. Uždenkite dangčius ir kepkite (šaltoje) orkaitėje apie 20-30 min.

  • Kitasišimkite iš orkaitės molinius puodus ir nuimkite dangčius. Į kiekvieną molinį puodą įmuškite po vieną kiaušinį ir vėl įdėkite į orkaitę 10 minučių (nuimkite dangčius).

  • Leiskite šiek tiek atvėsti ir tarnauti su duonos rieke.

MOLINIAI PUODAI: Šiam receptui naudokite atskirus molinius indus. Visada įdėkite šaltus molinius puodus į šaltą orkaitę, kitaip jie gali sulūžti.
FETA SŪRIS: Fetos sūrį galima pakeisti baltuoju bulgarišku sūriu.

raktinis žodis kepta vakarienė, molinis puodas, fetos sūris, dešra

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Švenčiame vietinio paveldo mėnesį: akivaizdžiai nematoma: mes esame tie, kurių laukėme

Česnako žolelėmis kepta lašiša – Rasa Malaizija