Viduržemio jūros plokščia duona su žalia ir Kalamata alyvuogėsgraikų Jogurtas (arba Skyr jogurtas) ir JOKIŲ mielių. Greitai plokščios duonos receptas, skaniai kepti ant grotelių a keptuvę ant viryklės viršaus.
Pagaminkime Viduržemio jūros plokščia duona – mano visų laikų mėgstamiausia ant grotelių kepta duona, kurią labai lengva pasigaminti ant jūsų viryklės (jei turite grilio keptuvę). Ši duona puikiai tinka minkštas, sodrus ir skanus. Jau nekalbant apie super greitai padaryti – ne mielės reiškia jokio kilimo laiko. Tiesiog minkykite tešlą ir iš karto kepkite.
LINKSMŪS FAKTAI: Paplotis yra pagrindinis maistas daugelyje Viduržemio jūros šalių, kurių kiekviena turi savo paplotėlio variantus. Plokščių įvairovė atspindi turtingas regiono kulinarines tradicijas. Viduržemio jūros regiono šalyse paplotėlis gali turėti daug skirtingų pavadinimų (pvz., Pita, focaccia, barbari ir kt.), tačiau vienas bendras bruožas yra tai, kad jis yra labai universalus, lengvas ir gana greitai pagaminamas.
Ingredientai ir pakaitalai
- Miltai, 00 tipo (arba universalūs) – jei naudojate ką nors kita nei 00 tipo itališki miltai, turėsite pridėti vieną ar kelis papildomus šaukštus. graikiško jogurto ar net vandens.
- Graikiškas jogurtaspaprastas – arba Skyr jogurtas sumaišyti su vandeniu, kad būtų vienoda konsistencija. Atsižvelgiant į naudojamo Jogurto rūšį ir riebumą, gali tekti pakoreguoti miltų kiekį.
- Žalia ir (arba) Kalamata alyvuogės sumaišykite, išimkite kauliukus ir supjaustykite
- Kepimo soda – už tų burbulų darymą
- Žiupsnelis druskos
- Už valymas šepečiu (nebūtina) – sviestas, šviežios petražolės ir česnakai
Kaip virti Viduržemio jūros regiono papločius?
1: Sumaišykite jogurtą ir soda, gerai išmaišykite, kol susidarys burbuliukai. Suberkite miltus ir kitus ingredientus ir minkykite minkštą tešlą.
2: Viską supjaustykite į 10 dalių, kiekvieną iškočiokite ir kepkite ant grotelių įkaitintoje keptuvėje, kol pradės formuotis burbuliukai. Apverskite ir leiskite virti dar 2-4 minutes. Patiekite su sviestu, petražolėmis ir česnaku.
Ką patiekti su Viduržemio jūros papločiais su alyvuogėmis?
Mano berniukai dievina šiuos papločius tiesiog paprastas, arba pabarstyti sviestu ir garsiąja bulgariška vaivorykštės druska (druskos su žolelėmis, tikriausiai ateityje pasidalinsiu ir kaip pasigaminti namuose). Tiesą sakant, kai rašau, už nugaros girdžiu mažytes pėdutes, kurios sėlina „pavogti“ dar duonos popietiniams priešpiečiams.
Kitas būdas mėgautis šiomis Viduržemio jūros gėrybėmis yra su fetos sūriu (arba bulgarišku baltuoju sūriu), arba padažą / salotas ant šono.
Viduržemio jūros alyvuogių plokščia duona (keptuvėje ant grotelių)
Lengva ir greita graikiška jogurtinė plokščia duona (panaši į Pita Bread), ruošiama keptuvėje ant viryklės – su skaniomis žolelėmis ir alyvuogėmis ši lengva keptuvė yra nugalėtoja.
- 460 g (16 uncijų) miltai, 00 tipo (arba universalūs)
- 160 g (5,6 uncijos) graikiškas jogurtas* paprastas
- 120 ml vandens, drungnas
- 1 puodelis žaliųjų ir Kalamata alyvuogių mišinys, be kauliukų ir supjaustyti
- 1 šaukštelis. kepimo soda
- žiupsnelis druskos
- 50 g (4 šaukštai.) sviesto neprivaloma valyti šepečiu
-
Dideliame maišymo dubenyje pridėti jogurtą ir soda, maišykite, kol pasidarys burbuliukai. Įpilkite vandens ir gerai išmaišykite.
-
Kitassuberkite miltus, be kauliukų ir pjaustytas alyvuoges bei žiupsnelį jūros druskos. Minkykite minkštą, nelimpančią tešlą. Padalinkite tešlą į 8-10 lygių dalių. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus – jis turi būti plonas ir apvalus.
-
Tuo tarpu pašildyti grilio keptuvė ant viryklės. Kai keptuvė įkaista, uždėkite ant jos vieną tešlos gabalėlį. Kai plokščia duona pradeda burbuliuoti, ją galima apversti (paprastai 1-2 min ant mano viryklės). Išimkite iš formos ir pakartokite likusiai tešlai.
-
Stack plokščia duona viena ant kitos. Patiekite paprastas arba apteptas lydytu sviestu ir pabarstytas jūros druska.
JOGURTAS: Galite naudoti Skyr jogurtas vietoj paprasto Graikiškas jogurtas.
ALYVUGĖS: Naudokite bet kokį alyvuogių mišinį, kurį turite po ranka / pageidaujate.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.