Kreminis fetos sūrio padažas su graikų kalba Jogurtas ( Skyr jogurtas arba labneh), skrudintos raudonosios paprikos ir alyvuogių aliejaus. Praturtintas graikiniai riešutai ir pokalbistai lengvas Feta tepalas (vadinamas ‘Katukas‘) receptas puikiai tinka vakarėliams, grupiniams susibūrimams, užkandžiams ir atostogoms.
Šiandien gaminame a puikus tradicinis bulgariškas užtepas (arba dip), vadinamas „Katuk“. Paprastai jis gaminamas iš įtempto jogurto ir baltojo sūrio derinio ir dažnai maišomas su įvairiais prieskoniais, tokiais kaip česnakai, graikiniai riešutai ir žolelės. Katukas yra žinomas dėl savo kreminio, aštraus skonio ir sodrios tekstūros, todėl tai yra universalus patiekalas gali būti naudojamas kaip padažas, užtepėlė ar net salotos.
Jei esate smalsus sausainis, taip pat išbandykite šiuos bulgariškus receptus: Geriausias Banitsa receptas (bulgariškas sūrio pyragas) arba obuolių štrudelis su filo tešla.
Ingredientai ir pakaitalai
- Pertemptas jogurtas – tradiciškai naudojamas šiam receptui. Galima pakeisti „Skyr“ jogurtu arba net parduotuvėje nusipirktu paprastu „labneh“.
- Fetos sūris – arba bulgariškas baltas sūris (pagamintas iš karvės pieno arba karvės pieno ir avies pieno mišinio)
- Skrudintos raudonosios paprikos – arba bet kokios rūšies skrudintų paprikų, jei po ranka neturite raudonųjų
- Graikiniai riešutai – susmulkinti
- Alyvuogių aliejus – extra virgin
- Šviežios petražolės – arba kai kurie žmonės vietoj jų naudoja šviežius krapus
- Česnakai – malta, pagal skonį
- Jūros druska jei reikia
Kaip virti Fetos skrudintų pipirų padažą?
1: Kepkite pipirus su stiebais orkaitėje, kol oda pasidarys juoda ir dėmėta. kai atvės, nuimkite odelę, stiebą ir sėklas. Paprikas supjaustykite mažais gabalėliais.
2: Dideliame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus su skrudintomis paprikomis ir išmaišykite. Patiekite lėkštėje arba ant kaimiškos dukart iškeptos duonos.
Ką patiekti su Feta jogurto padažu?
Ši kreminė Feta Jogurto Skrudintos paprikos užtepėlė puikiai tiks kaip užkandis ar salotos. Jis gali būti patiekiamas kartu su daugeliu pagrindinių patiekalų:
Kreminis fetos padažas su jogurtu ir skrudintomis paprikomis
Kreminis fetos padažas su jogurtu ir skrudintomis paprikomis, Bulgarijoje vadinamas „Katuk“. Sodraus, kreminio ir tobulai skanaus užtepimo receptas bet kokiam vakarėliui ir/ar šeimos susibūrimui.
- 400 g pertemptas Jogurtas
- 200 g Fetos sūris, subyrėjo
- 1/3 puodelis kapotų graikinių riešutų
- 4 vidutinis raudonosios paprikos, skrudinti ir išvalyti
- 2 a.š. maltų šviežių petražolių
- 1 a.š. alyvuogių aliejus, ekstra mergelė
- česnako pagal skonį, neprivaloma
- jūros druskos pagal skonį, neprivaloma
Skrudintos paprikos
-
Į nedidelę kepimo indą suberkite raudonąsias paprikas ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie. 20-30 minučių – arba kol pipirų odelė pasidarys tamsi ar net juoda.
-
Skrudintas paprikas perkelkite į nedidelį indą su dangčiu ir leiskite atvėsti. Tada nuimkite odą, stiebą ir sėklas, supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į didelį dubenį.
FETA SŪRIS: Tradiciškai, baltas bulgariškas sūris yra naudojamas šiam receptui, tačiau bulgariškas sūris yra beveik toks pat kaip fetos sūris (priklausomai nuo gamintojo skonis gali šiek tiek skirtis). Gaminamas su karvės pienu, bulgariškas baltas sūris yra daug švelnesnio skonio, todėl puikiai tinka gaminimui.
PIRKOS: Tradiciškai receptas ruošiamas su skrudintomis raudonosiomis paprikomis, tačiau tiks bet kokios rūšies skrudintos paprikos.
VALGIŲ PARUOŠIMAS: Jei norite šį panardinimą paruošti iš anksto, paskrudinkite paprikas 1. Nelupkite ir nevalykite jųbet verčiau padėkite į šaldytuvą iki 48 valandų. Išvalykite prieš patiekdami, kad išliktų geriausias jų skonis ir šviežumas.
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.