Kiaulienos vyno kebabo troškinys – europietiškas patiekalas


Skanus kiaulienos kebabo receptas su vynas (raudona arba balta), tradicinis skirtas bulgarų virtuvė. Su kiauliena, skaniomis daržovėmis, virti lėtai vyne šis receptas idealiai tinka sočiai vakarienei. Lėta viryklė – draugiškas.

Šiandien mes gaminsime seną gerą tradicinio bulgariško patiekalo, vadinamo vyno kebabu, receptą. Paprastas, bet sotus ir skanus receptas gali būti paruoštas ant viryklės arba lėtoje viryklėje.

Įdomūs FAKTAI: Bulgarijos vyno kebabo troškinys yra a tradicinis bulgarų virtuvės patiekalas. Jį sudaro mėsos gabaliukai (įprastaiy kiauliena arba jautiena, kartais vištiena), lėtai virti sodraus skonio vyno padaže. Paprastai prie šono pridedamos daržovės ir ryžiai, tai populiarus patiekalas, ypač mėgstamas šaltesniais metų mėnesiais. Patiekalo ištakos siekia Osmanų imperiją.

Pati kebabo koncepcija kilusi iš į Artimieji Rytai ir Turkijatačiau bulgarų kebabo ruošimas pritaikė troškinį primenantį patiekalo variantą. Vyno naudojimas kulinarijoje giliai įsišaknijęs bulgarų virtuvėje siekia dar m trakiškiai kurie garsėjo puikiais vyno gamybos įgūdžiais. Laikui bėgant šis patiekalas bulgarų virtuvėje išsivystė kaip sotus ir mėgstamas troškinys, prie kurio pridedami ryžiai, daržovės ar net polenta.

Vyno kebabas: ingredientai ir pakaitalai

  1. Kiaulienos mėsasprandą ar užpakaliuką – susmulkinti
  2. Daržovių aliejus arba alyvuogių aliejaus/sviesto
  3. Morkospjaustytas
  4. Svogūnai
  5. Pomidorų pasta arba šviežių pomidorų, supjaustytų kubeliais
  6. Raudonasis vynas pasirinktinai – arba jei norite, kad vynas būtų be vyno, naudokite vandens vietoj to
  7. Prieskoniai: paprika, juodieji pipirai, lauro lapai, jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  8. Vanduo padažui
  9. Visais tikslais miltųnebalintas

Kaip virti kiaulienos vyno kebabą?

1: Paruoškite mėsą ir pakepinkite aliejuje. Taip pat patroškinkite daržoves.

2: Supilkite vyną ir kitus ingredientus ir leiskite užvirti, apibarstykite miltų-sviesto mišiniu ir leiskite virti dar 5-10 minučių. Patiekite ant ryžių arba kartu su kai kuriomis daržovėmis.

Ką patiekti su kiaulienos vyno kebabu?

Keletas pasiūlymų iš mano virtuvės:

Kiaulienos Vyno kebabo troškinys -bulgariškas
Kiaulienos Vyno kebabo troškinys -bulgariškas

Kiaulienos vyno kebabo troškinys

Tradicinis bulgarų vyno kebabo troškinys su kiauliena ir daržovėmis. Skanaus, lėtai gaminamo ir sočios vakarienės receptas.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 50 minučių

Bendras laikas 1 valandą

Kursas Pagrindinis patiekalas

Virtuvė bulgarų, europiečių

  • 500 g kiaulienos mėsa, kaklas arba užpakalis
  • 2 a.š. augalinis aliejus
  • 1 morkos, pjaustytas
  • 2 didelis geltonieji svogūnai
  • 1 a.š. pomidorų pasta
  • 50 ml pasirinktas raudonasis vynas
  • 1 a.š. paprika
  • 4-5 juodųjų pipirų žirnelių
  • 2 lauro lapai
  • 100 ml vandens
  • jūros druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 a.š. universalūs miltai, nebalintas
  • 1 a.š. sviesto
  • Dideliame puode sudėkite kiaulieną, supjaustytą mažais gabalėliais. Įpilkite augalinio aliejaus ir leiskite mėsai keletą minučių po dangčiu pakeisti spalvą (troškinkite).

  • Kitassuberkite apskritimais pjaustytas morkas ir susmulkintą svogūną. Troškinkite toliau 5-7 minutes ant vidutinės arba silpnos ugnies – kol svogūnų sultys beveik išgaruos.

  • Tadasupilkite papriką, pomidorų pastą ir raudonąjį vyną. Be to, įpilkite vandens ir užvirinkite. Suberkite juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus ir troškinkite, kol mėsa iškeps.

  • Mažame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Miltus keletą sekundžių reikia „kepti“ svieste. Tada į troškinį suberkite „keptus” miltus ir leiskite troškintis dar 5-10 minučių.

  • Pabarstykite su jūros druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį ir patiekite ant ryžių (prieš patiekdami išimkite lauro lapus).

LĖTA VIRTUVĖ: Receptą galima paruošti lėtoje viryklėje (nuo vidutinės iki aukštos ugnies, priklausomai nuo lėtos viryklės prekės ženklo). Kepkite kiaulieną ir daržoves pagal receptą, tada palikite lėtai virti tiek pat ar ilgiau, reguliariai tikrinkite. Pabaigoje
RIEBALAI: Augalinius riebalus/sviestą galima pakeisti taukais arba jautienos lajumi. Taip pat gerai veikia ančių riebalai. tačiau naudokite 1 valg. vietoj dviejų.
KEPTI MILTAI: Miltų „kepimas“ svieste (ar kitokios rūšies riebaluose) padeda sutirštinti kiaulienos kebabo troškinį. Miltai gana greitai paruduoja, juos taip pat reikia nuolat maišyti, kad nesusidegintų ir nesusidarytų gumuliukų.

raktinis žodis kiauliena, lėta viryklė, troškinys, vynas

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Korėjietiški koldūnai (Mandu) – Malaizijos skonis

Kreminis fetos padažas su jogurtu ir skrudintomis paprikomis (Katuk)